Zdravlje kardiovaskularnog sistema

Zdravlje Srca- Tiens

Srčana slabost- hronična insuficijencija srca

Saveti iz Tiens-a

Hronična insuficijencija srca je uslovljen poremećaj srčane pumpne funkcije s pratećim simptomima, koji se manifestuje kao nemogućnost sistema krvotoka da dopremi organima i tkivima neophodnu količinu krvi, za njihovo normalno funkcionisanje.

Zdravlje Srca- Tiens

U zavisnosti od toga koja je srčana komora obolela, možemo govoriti o slabosti srca u levoj ili desnoj polovini srca. Dugotrajna slabost u levoj polovini srca, obično se manifestuje istovremeno sa slabošću u desnoj polovini.

Usled srčane slabosti krv teče sporije, jer se iz njega uzima veća količina kiseonika. Zbog toga dolazi do plavljenja usana, prstiju na udovima. Pošto slabo srce pumpa manje krvi nego zdravo, onda se krv zadržava ispred leve srčane komore u plućima, što dovodi do teškog disanja, kašlja usled nadražaja disajnih puteva, a u težim slučajevima do otoka pluća. Prilikom napredovanja bolesti, krv se zadržava i u velikom krvotoku, što dovodi do oticanja nogu.

Srčana slabost u 90% slučajeva nastaje kao posledica oboljenja venskih krvnih sudova srca (stenokardija), visokog krvnog pritiska (hipertenzija) srčanih mana.

Prema teoretskim postavkama kineske medicine najčešća manifestacija srčane insuficijencije su otoci.

Otok koji je izazvan jang faktorima nastaje akutno, najpre se javlja podbulost lica, očnih kapaka i udova, karakterističan je po sjajnoj koži, oticanju u oblasti prepona, dizuriji. Udubljenja koja nastaju prilikom pritiska otečenog mesta brzo nestaju. Primećuje se punoća u grudima, kašalj, neujednačeno disanje, osećanje bola u udovima, bele vlažne naslage na jeziku, površinski, plitak, slabo punjen, tanak puls, koji nestaje ili površinski brzi puls.

Terapijski prilaz: otklanjanje vetra, isterivanje toplote, stimulacija razmene tečnosti.

Otok, izazvan jin faktorima: karakterističan je po sporim napadima, lakoj podbulosti lica u početnom stadijumu, zatim se podbulost širi na stomak i celo telo, naročito u predelu ispod pojasa. Udubljenje koje nastaje usled pritiska polako nestaje. Primećuje se ređe mokrenje, osećaj nadimanja u epigastrijumu, česta retka stolica, malaksalost, neizdržljivost hladnoće, slabost u udovima, bled jezik s belim naslagama, dobro punjen, tanak puls ili površinski brz puls.

Terapijski prilaz: tonizacija slezine, zagrevanje bubrega radi jačanja jang Či energije u vrućoj vodi.

 

BIOKOREKCIJA SRČANE SLABOSTI PO TIENS-U

Prva faza – eliminisanje vetra, jačanje slezine, zagrevanje bubrega radi pojačanja jang-ske energije Či.

3. «BIOKALCIJUM ZA POBOLJŠANJE RADA MOZGA» prašak iz 1 kapsule dodati u 200 ml toplog čaja od šipka, uzimati ujutru 30 min. pre doručka, piti malim gutljajima.

4. «BIOCINK» po 1 kapsulu za vreme ručka i večere, sat i po posle jela, popiti s čajem.

5. «HOLIKAN» po 2 kapsule U 11h i 21h popiti s vodom.

Predviđena doza za kuru – 1,5 mesec.

Druga faza – obnavljanje mikrocirkulacije i poboljšanje razmene masti.

6. «HITOZAN» po 3 kapsule 30 min. pre doručka popiti sa 250 ml vode.

7. «VEJKAN» po 1 kapsula 30 min. pre večere popiti s vodom

8. «IKAN» po 3 kapsule popiti s vodom u 9h pre podne

9. «ULJE belog luka» Način upotrebe: uzimati po 2 kapsule 2 puta na dan za vreme maksimalnog rada meridijana srca od 11 do 13 časova i perikarda od 19 do 21 časa.

Predviđena doza za kuru – 1,5 mesec.

Trajanje osnovnog programa korekcije – 3 meseca.

U toku godine se sprovode najmanje 3 kure.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

40 + = 43

.
0

Your Cart