ZDRAVLJE MAJKE I DETETA – ISHRANA DECE – REŠENJE ZA NAŠU DECU

 

U kineskoj medicini poseban značaj se pridaje ishrani dece i bolestima: Pluća, slezine i jetre, zato što kod dece često dolazi do oboljenja gornjih disajnih puteva.

 

Kod male dece često dolazi do kolitisa, povraćanja, proliva, zatvora i bolova u želucu. U kineskoj medicini se zna da postoji bliska veza između slezine ili varenja i pluća. Mnoge bolesti gornjih disajnih puteva nastaju pod uticajem nepravilnog varenja hrane.

 

Što se tiče jetre, ona se u kineskoj medicini vezuje za spazam, emocionalna rastrojstva i osećanje ljutnje.

 

Ukoliko odrasli shvate uticaj ishrane i značaj slezine u procesima bolesti i ozdravljenja, utoliko će deca pre da ozdrave.

 

Kod dece oko pet-šest godina varenje je slabo, što objašnjava pojavu kolitisa, otitisa, kašalj, tonzilitis, alergije kao i astme i ekcema. Kineski lekari smatraju da su slezina i želudac kod male dece po prirodi slabi i nezreli, zbog čega se javljaju problemi probavne prirode. Uporedjuje se varenja sa destilacijom alkohola. Želudac je posuda za destilaciju: Hrana fermentira kada dospe u želudac. Tu posudu odozdo greje „peć slezina”, koja proizvodi toplotu iz hrane i odvaja željenu supstancu. Tako i vatra ispod posude za destilaciju izdvaja alkohol iz džibre.

 

Sluz, kao zgusnuta vlažnost nastaje zbog nepotpunog varenja. Kako je slezina odgovorna za varenje, smatra se da slezina proizvodi sluz koja teži da iz svog izvora pređe u pluća. Sluz usporava protok Či energije u plućima, što dovodi do dečijih bolesti disajnog trakta: Začepljen nos ili „curenje“ iz nosa, kijanje, prehlada, kašalj, alergije i čak asmatično teško disanje i ekcemi.

 

Druga grupa dečjih bolesti nastaje – zbog lošeg varenja. Prema KTM, sluz je produkt lošeg varenja, što znači da koren dečjih bolesti leži u nepravilnoj ishrani i probavnoj funkciji.

 

U KTM postoji izreka: „Sve dečje bolesti imaju jedan izvor – loše varenje“.

Proizvodi za decu su:

Kardi junior  sa kardi krilom za bolju cirkulaciju

Tiens Pasta za zube za decu

 

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kienske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter