Napisao Milan Stanić

„SAN GAO“ (KAPSULE 3B S ANTIHIPERLIPIDEMIJSKIM SVOJSTVOM“Sastav: koren žalfije (radik Salviae militorrhizae), koren troskota, glog.

Delovanje: Efikasno reguliše nivo masnoće u krvi, hiperlipdemiju (visok nivo triglicerida, holesterola i lipoproteina niske gustine). Posebno se preporučuje osobama starijeg i srednjeg životnog doba.

Hiperlipidemija predstavlja najopasniji faktor nastanka kardiovaskularnih oboljenja. Simptom hiperlipidemije znači visok nivo triglicerida, holesterola i lipoproteina male gustine.

Visok nivo lipida dovodi do većeg taloženja lipida na zidovima krvnih sudova i postepenog obrazovanju naslaga. Ukoliko se takva patologija pojavila u predelu srca, bubrega, moždanih krvnih sudova, krvnih sudova u očnom dnu, krvnih sudova donjih ekstremiteta, onda može da izazove i pojavu koronarne bolesti, infarkta miokarda, insulta i dr. Sama pojava hiperlipidemije nema simptome bolesti i većina ljudi ne shvata dovoljno ozbiljno posledice ovih pojava.

U svetu se neprekidno odvija proces starenja stanovništva, stručnjaci prognoziraju da će u našem veku doći do naglog povećanja oboljenja kardiovaskularnog sistema. Imajući u vidu značaj problema, naučnici i stručnjaci kineske korporacije „Tjanši“ pronašli su novu formulu za preventivnu ishranu pod nazivom «SAN GAO».

Sanj Gao Tiens Serbia Tianshu

Rukovodeći se teorijom kineske medicine, u kombinaciji s naučnim dostignućima savremene medicine, na osnovu mnogobrojnih eksperimenata napravili su novi recept zasnovan na naučnoj osnovi. Sve komponente ovog preparata su bezopasne i ne sadrže toksične supstance.

Eksperimentalno je utvrđeno da ova vrsta BAD ima izrazit efekat – značajno smanjenje nivoa lipida u krvi (smanjenje nivoa ukupnog holesterola, triglicerida i lipoproteina male gustine).

 

Žalfija spada u lekovite materije koje pokreću krv i regulišu menstruacije (prema klasifikaciji TKM). To je važno sredstvo koje pokreće krv i otklanja zastoj usled bolova u srcu, sindrom zglobova izazvan vetrom i vlagom. Ima umirujuće dejstvo, pomaže kod savladavanja gladi za kiseonikom, pojačava cirkulaciju, inhibira aglutinaciju trombocita.

Supstanca tanhinon, koja se nalazi u žalfiji, inhibira sintezu serumskog holesterola i proces obrazovanja naslaga, koji dovodI do pojave skleroze koronarnih arterija i može značajno da smanji viskozitet krvi.

Žalfija ima antitrobocitno dejstvo. Formiranje trombocita vezano je za hiperfunkciju krvnih pločica zbog povećanja koagulacije krvi i aktiviranja razlaganja serumskih belančevina. U sastavu žalfije  mnoge komponente imaju svojstva antikoagulanasa krvi, povećane aktivnosti rastvaranja fibrinolize i inhibitorno dejstvo na obrazovanje i razvoj trombocita. Predstavlja najvažnije ginekološko sredstvo.

Delovanje:

 1. Umirujuće dejstvo;
 2. Pomaže da se savlada glad za kiseonikom u tkivima organizma kod poremećene mikrocirkulacije krvi;
 3. Povećava cirkulaciju;
 4. Sprečava stvaranje trombova i doprinosi smanjenju viskoziteta krvi;
 5. Sprečava stvaranje aterosklerotičnih naslaga;
 6. Ima antiinflamatorni i baktericidni efekat;
 7. Smanjuje nivo glukoze u krvi;
 8. Stimuliše proizvodnju želudačnog soka.

 

Troskot: spada u lekovite materije koja popunjavaju krv, sadrži kapilin-holinsko jedinjenje koje pojačava peristaltiku creva, inhibira ponovnu apsorpciju holesterola i istovremeno pomaže elonskom jedinjenju koje je sadržano u holesterolskom pojasu da značajno smanji nivo ukupnog holesterola.

Troskot je bogat lecitinom, sprečava nagomilavanje holesterola u jetri, sprečava zadržavanje i prodiranje lipoidnih materija u unutrašnji omotač arterije i, samim tim, smanjuje stepen sklerotizacije arterije. Vezuje se za holesterol, smanjuje količinu holesterola koji se apsorbuje, smanjuje nivo lipida i stepen viskoziteta krvi.

Troskot je u stanju da smanji učestalost srčanih kontrakcija, poveća obim krvotoka koronarnih sudova, smanji opterećenje srca, zbog čega efikasno štiti od ishemije miokarda, poboljšava kiseoničko-metaboličku ravnotežu u srčanom mišiću.

 1. Jača peristaltiku creva;
 2. Sprečava ponovnu apsorbciju holesterola i njegovo nagomilavanje u jetri;
 3. Zaustavlja prodiranje lipoidnih materija u unutrašnji omotač arterije i samim tim smanjuje stepen njihove sklerotizacije;
 4. Smanjuje viskozitet krvi;
 5. Smanjuje učestalost srčanih kontrakcija;
 6. Poboljšava ravnotežu metabolizma kiseonika srčanog mišića;
 7. Ima antiinflamatorno dejstvo.

 

Glog: može značajno da smanji nivo lipida, serumskog holesterola, triglicerida.

Vinska kiselina, limunska kiselina i druge supstance koje sadrži glog šire krvne sudove, smanjuju krvni pritisak, smanjuju nivo holesterola, povećavaju količinu enzima varenja u želudačnom soku.

 1. Pomaže smanjenju nivoa holesterola;
 2. Širi krvne sudove;
 3. Jača kontraktilnu funkciju miokarda;
 4. Poboljšava snabdevanje srca i mozga krvlju;
 5. Smanjuje nadražaj u centralnom nervnom sistemu;
 6. Ima umereno diuretičko dejstvo;
 7. Povećava probavnu sposobnost želudačnog soka;
 8. Normalizuje san;
 9. Ima antialergijsko dejstvo;

10.  Smanjuje pojavu migrene;

11.  Normalizuje funkciju štitaste žlezde.

 

 

Indikacije:

 • povišen nivo lipida u krvi, ateroskleroza;
 • hipertenzija;
 • funkcionalni poremećaji rada srca (tahikardija, aritmija i dr.);
 • prevencija infarkta i insulta;
 • tromboflebitis i varikozno proširenje vena;
 • hipertireoza;
 • za povećavanje izdržljivosti prilikom rada u uslovima nedostatka kiseonika;
 • nervna preosetljivost i nesanica, klimakterična nervoza;
 • sklonost ka pastoznosti i otocima tkiva;
 • alergoze;
 • reumatizam i poliartritis;
 • dijabetes melitus;
 • gastritis sa smanjenim nivoom kiseline;
 • oboljenja jetre;
 • dugotrajno stajanje na nogama;
 • u programima za mršavljenje.

 

Način primene: uzimati kod kardiovaskularnih oboljenja u periodu aktivnosti meridijana srca od 11 do 13 časova i perikarda od 19 do 21 časa, a može i za vreme aktivnosti meridijana mokraćne bešike od 15 do 17 časova. U ostalim slučajevima se bira vreme odgovarajućeg meridijana.

Doziranje: po 1-2 kapsule 1-2 puta dnevno.

Trajanje programa: 1-3 meseca.

Pakovanje: 30 kapsula.

3 thoughts on “SAN GAO

 1. Pingback:  ARITMIJA - POREMEĆAJI SRČANOG RITMA

 2. Pingback: ATEROSKLEROZA - Rešenje za Aterosklerozu iz Tiens-a

 3. Pingback: ČIR NA ŽELUCU - REŠENJE IZ TIENS-A

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + 5 =