Kalcijum u prahu-unapredjena formula

CENA 10576.00

POZOVITE NAS NA +38163342380  ili POPUNITE FORMULAR KLIKOM OVDE!

ILI POŠALJITE MEJL-UPIT NA tiensposao@gmail.com

Description

Kalcijum u prahu – unapredjena formula – Nabolje iz TIENS-a

 

Kalcijum je hemijski element koji gradi i reguliše naše telo. On je odgovoran za jake zube i zdrave kosti. Pravilna koncentracija ovog elementa osigurava normalnu koagulaciju krvi i kontrakciju skeletnih mišića, kao i dobar san i dobro raspoloženje.

Iz hrane koju jedemo dobijamo odgovarajuće količine kalcijuma. Ponekad, da bi se izbegao nedostatak kalcijuma, poželjno je uzimanje suplementa.

Kalcijum u prahu-unapredjena formula:

Kalcijum je hemijski element ključan za život. Odgovoran je za mnoge funkcije u telu, na primer, utiče na metabolizam i koagulaciju krvi. On takođe ima protivupalna i antialergijska svojstva i omogućava ispravno funkcionisnje nervnog sistema.

Pre svega, kalcijum je osnovni gradivni blok kostiju i zuba. Što više ovog elementa u detinjstvu i adolescenciji unosimo u telo, veću šansu imamo za snažniju, takozvanu maksimalnu koštanu masu, koja se postiže oko 30-te godine.

Između 30. i 50. godine je stabilna, a onda počinje da se smanjuje. U svakom slučaju, ovaj proces može da počne i ranije, pošto je 99% kalcijuma nataloženo u kostima, a samo 1% u tkivima. Telo samo pokušava da održi odgovarajući nivo kalcijuma.

Međutim, kada je unos kalcijuma neodgovarajući, počinje da se troži iz kostiju. Ovo znači dekalcifikaciju kostiju i sa tim povezanu povećanu osetljivost na povrede i verovatnoću za osteoporozu. Nedostatak kalcijuma takođe dovodi do rahitisa ili raspadanja zuba. Takođe utiče na raspoloženje, pošto može da poveća nervozu, razdražljivost i da izazove nesanicu. Zahtevi odraslog čoveka za kalcijumom su oko 1.000 mg dnevno. Međutim, potreba za kalcijumom varira sa godinama i takođe zavisi od pola.

Deci i adolescentima tokom intenzivnog rasta, trudnim ženama i dojiljama kao i ženama u menopauzi i starijim ljudima potrebno je više kalcijuma. Istovremeno, putem hrane unosimo oko 400 mg kalcijuma dnevno, najviše sa mlekom, sirom, jogurnom i drugim mlečnim proizvodima. Riba je takođe bogat izvor kalcijuma.

Apsorpcija kalcijuma može biti dodatno umanjena konzumiranjem previše kafe, čaja, alkohola i konzumiranjem komponenti mnogih proizvoda, npr. fitatne kiseline koja se nalazi u žitaricama i mahunarkama. Ishrana bogata šećerom i mastima takođe smanjuje apsorpciju kalcijuma. U slučaju rizika od nedostatka kalcijuma, kao dodatak pravilnoj ishrani potrebna je i njegov dodatak u vidu suplementa.

TIENS je kreirao seriju suplemenata kalcijuma, prilagođenih različitim potrebama tela. Super hranljivi kalcijum u prahu je univerzalni proizvod koji sadrži kalcijum i set vitamina.

Svaki od TIENS suplemenata kalcijuma sadrži organski jonizovani kalcijum, koji telo dobro apsorbuje (približno 95%).

SASTAV:

Dodatak ishrani sadrži lako apsorbirajuće, ionizirane spojeve kalcijuma izvedene od telećih kostiju. Važno je zapamtiti da se prirodni kalcijum nalazi u ionskom obliku. Pri ulasku u telo pretvara se u molekularni oblik (netopljiva kalcijumova so). Takav molekul ne može ući u ćeliju, stoga je bolje koristiti dodatke koji sadrže ionizirani kalcijum umesto kalcijum karbonta (često proizvedenog od školjaki kamenica) koji ima manju probavljivost.

Ova sastav sadrži vitamine koji pomažu telu da apsorbira kalcijum. Vitamin D uz kalcijum pomaže da se apsorbira i fosfor  pa upravo od vitamina D zavisi koliko će ta dva elementa biti apsorbirana u naš krvotog. Nedostatak vitamina D smanjuje sposobnost apsorpcije kalcijuma, čak i kada jedemo hranu bogatu kalcijumom. To može rezultirati demineralizacijom kostiju. Uz to, vitamin D potpomaže pravilan rad imunološkog sistema, stoga njegov nedostatak povećava rizik od infekcija.

Dodatak ishrani sadrži još i vitamin C, koji štiti ćelije tela od oksidativnog stresa i slobodnih radikala. Vitamin C takođe pridonosi pravilnom formiranju kolagena za normalne funkcije krvnih vena, kostiju, kože, zuba, hrskavice i desni.

Proizvod takođe sadrži i vitamin A koji, osim što zajedno sa gvožđem potpomaže pravilan rad imunološkog sistema, ima važnu ulogu u specijalizaciji ćelija (što znači da ćelija pripada određenom tkivu i prilagođava se za određenu funkciju).

 CENA 10576.00

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji, Austriji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
nazovite već danas – 063/342-380

 

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kalcijum u prahu-unapredjena formula”