Mrežni marketing

#zdravljeizkine.com-svet-tiens.png

S jedne strane postoji određeni broj ljudi, koji imaju potrebu za dodatnim prihodima. Neki i za osnovnim prihodima i svi imaju sličan problem: kako i gde zaraditi. Ako pokrenu privatni biznis, imaju rizik, pitanje je da li znaju da nešto rade što se može tako raditi, i pitanje je da li imaju kapitala za to. Postoji mnogo ljudi koji bi rado da imaju više slobodnog vremena za sebe ili za svoju porodicu, ili sport, umetnost, hobi, crkvu.
S druge strane, znamo dobro da u ekonomiji nije više ni tako velika mudrost nešto proizvesti, nego se to mora i prodati. Ogroman broj firmi ima potrebu da nađe način da plasira svoje proizvode. To radi na mnogo načina. Recimo, klasična trgovina – fabrika proda u veleprodaju, a veleprodaja dalje u maloprodaju. Nekada se tu ubaci i telešop, kataloška prodaja, lična prodaja i tako dalje. Jedan od načina distribucije robe, po mnogo čemu napredna i specifična je i prodaja preko mrežnog marketinga.

Primeri Mrežnog marketinga

Mreža saradnika

Hajde da objasnimo kako mrežni marketing funkcioniše, poredeći ga sa recimo pokretanjem privatne prodavnice koju svako od nas ima u susedstvu – sada ih zovemo mini marketima, a nekada su bili samo “trgovine”.
Recimo da mi kupimo hleb za 50,00din, a prodamo ga za 100,00 din. Razlika u ceni je naša marža. To ne znači da smo zaradili 20,00 din. Od toga treba odbiti naše troškove, da bi se dobila naša zarada. Zašto mi kao trgovina dobivamo od pekare za 80,00 din, a lično kao građanin ne možemo? Zato što trgovina kupuje više pekarskih prizvoda i trgovina pomaže da hleb dođe od pekare do potrošača. Tako i u mrežnom marketingu, kada postanete distributer, tada kupujete od firme za 1000 din, a recimo prodajte za 1400 din. Nekada ćete odneti robu kada idete prijatelju u posetu, nekada kolegi s posla kada idete na posao, nekada ćete slati poštom i naplaćivati pouzećem. I gledaćete da Vam troškovi ne budu veći nego prihodi.
Kao vlasnik trgovine, mogli biste se odlučiti da otvorite još nekoliko trgovina i da zaposlite tamo ljude i da ih obučite kako da rade. Tada biste višehleba dnevno kupovali od pekare, pa bi vam pekara možda spustila cenu na 75din po vekni. A vi biste trgovina zaračunavali 80,00 din po hlebu i oni bi bili zadovoljni, jer ni od pekare ne bi dobili veći popust. Tako da vama ostaje 5 din veleprodajne zarade i od trgovina u kojima ste vi obučavali ljude. Logično, zar ne?
Dalje bi i oni iz vaših trgovina mogli da organizuju svoje manje trgovine i da ih obučavaju, zato da i oni dobiju 5din veleprodajne razlike, a vi biste recimo sa većim prometom od pekare dobili još 5din popusta po hlebu. Tada biste zarađivali i od “druge” dubine u vašoj mreži trgovina.
E tako vam funkcioniše i mrežni marketing, samo što u klasičnoj trgovini retko srećemo više od dve ili tri dubine u mreži, a u mrežnom marketingu imamo često više desetina, stotina, pa čak i hiljada dubina!
Prosečni Amerikanac radi 4 posla da bi se ekonomski održao. Na vreme krenite misliti na svoju budućnost. Gradite sami barem jedan vlastiti dodatni posao.
Posebno smo izdvojili posao sa Kinom ( Firma Tiens)  jer Kinezi dolaze i svako ko misli na svoju poslovnu budućnost radit će sa njima barem jedan posao. Idealan posao za sve alternativce i osobe koje se žele baviti kineskom tradicionalnom medicinom
Um nema drugih ograničenja osim onih koja mu sami nametnemo

Naučite se na odbijanje (ne)#zdravljeizkine.com-uspon-tiens

Kako u privatnom tako i u društvenom životu često dobivamo negativne odgovore, tako ćemo negativne i pozitivne odgovore dobivati i u MM-u. Poznato je da u MM-u na deset potencijalnih suradnika, u početku posla dobijate 8-9 negativnih odgovora. Stalnim kontaktom sa potencijalnim saradnicima strah će sve više nestajati, biti ćete samopouzdaniji i Vaš postotak za pozitivnim odgovorom sve će se više povećavati. Naučite se na odbijanje i riječi ‘Ne’, jer ona će vas pratiti celi život. Svaki puta kada se nađete u toj situaciji, Vaša svest će biti u stanju da Vam ukazuje na uspeh i pozitivan ishod.
Ako ste aktivni i uporni u MM-u što više puta budete čuli ‘ne’, Vaš posao će sigurno rasti, jer ćete imati sve više odgovora ‘da’.

Samo da dodam svako NE je odgovor jer je kvalifikovao tu osobu I znamo šta nam je raditi Ići Dalje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

85 − = 79