KANLI – REGULATOR POLNIH ŽLEZDA – NAJBOLJE ZA ŽENU

Menstrualni ciklus kod žena predstavlja rezultat složene interakcije reproduktivnih hormona, čiji se nivo povećava i smanjuje u različitim periodima ciklusa, koji traje jedan lunarni mesec (28 dana).

Mnoge žene prolaze ciklus za ciklusom i ne zapažajući hormonske procese (ne računajući nekoliko dana dok traju krvarenja). Ali oko trećine svih žena pate od neprijatnih simptoma vezanih za oscilacije nivoa hormona, posebno tokom poslednjih 7-14 dana ciklusa.

 

Kanli regulator polnih žlezda kod žena

 

Otprilike kod jedne od deset tih žena ovi simptomi, koji se nazivaju predmenstrualnim sindromom (PMS), pojavljuju se skoro svakog meseca, a kod drugih samo povremeno.

Sindrom se sreće u nekoliko formi: psihička rastrojstva (nemir, razdražljivost, nesanica, depresija, poremećaj pamćenja, rasejanost i apatija), želja za slatkišima, povećani apetit, reakcija na šećer (glavobolja, srčana aritmija, iscrpljenost, nesvestica), povećanje težine, otoci ruku i nogu, natečene i bolne dojke, nadimanje stomaka.

Neke žene pate od svih ovih simptoma, dok se kod drugih zapažaju samo neke pojedine forme.

Kad se reproduktivni period kod žena završi, u jajnicima se smanjuje proizvodnja ženskih polnih hormona i počinje faza koju mi nazivamo klimaks. Menstrualni ciklus trpi promene, kod nekih žena postaje teži, a kod nekih lakši, postaje neredovan, ali se uglavnom događa sve ređe dok najzad sasvim ne prestane – to se stenje naziva menopauza.

 

Ali u periodu smanjene proizvodnje estrogena neke žene imaju sasvim haotične menstrualne cikluse. Osim toga, završetak reproduktivnog perioda je praćen emocionalnom nestabilnošću, depresijom, valunzima, povećanjem telesne težine i nagomilavanjem tečnosti u organizmu.

Mnoge žene pate od bolnih otoka dojki tokom čitavog reproduktivnog perioda života. Ponekad se simptomi pojačavaju ili slabe u skladu sa menstrualnim ciklusom, a u drugim slučajevima oboljenje kao da se ne potčinjava nikakvim zakonima. Kod nekih žena simptomi ostaju stalno.

Mastopatija (cistična hiperplazija grudi) je cistogeneza dojki, izazvana hiperplazijom grozdastog epitela. Po pravilu pogađa žene koje su prešle četrdesetu, one koje pate od poremećaja menstrualnog ciklusa ili steriliteta ili su imale pobačaj. Karakterišu ga povremeni bolovi u grudima koji se penju i pojačavaju se kod psihičkih poremećaja ili pred menstruaciju i koji slabe posle menstruacije. U grudima se palpiraju mnoga otvrdnuća – okrugla, ovalna ili režnjevita, sa nejasnom granicom i ona koja se nalaze uz periferna tkiva, a zavise od menstrualnog ciklusa i psihičkog stanja.

Fibrocistitis se češće sreće kod žena od 30-50 godina, a ređe posle menopauze. U dojkama se stvaraju ciste i tumori ispunjeni vodom, koji su sve bolniji, povećavaju se i smanjuju u zavisnosti od faza menstrualnog ciklusa.

Kod mlađih žena češće se javljaju tumori guste konzistencije koji se nazivaju fibroadenomi ili mastopatije. Oni po pravilu izazivaju naročite bolove, ali ih zbog toga ne treba ignorisati.

Benigni tumori ponekad prelaze u maligne i zato je potrebno obratiti pažnju na svaki tumor dojki. Ne smatrajte da će on proći sam od sebe, već se obratite lekaru.

Fibrozno-cistična mastopatija, endometrioze (usađivanje tkiva koja oblažu matericu u trbušnu maramicu), fibrom materice (benigni tumori materice koji rastu od mišićnog tkiva) – sva ova oboljenja se razvijaju zbog poremećene ravnoteže ženskih polnih hormona (estrogen preovladava nad progesteronom. Zato podrška jetre omogućuje organizmu da bolje uravnoteži hormone pretvarajući estradiol u jači estrogen, estriol.

Nezamenjive masne kiseline (pre svega gama-linoleinska kiselina) smanjuju bolnu osetljivost grudi u slučaju mastalgije i hronične mastopatije, a takođe umanjuje bol, broj i veličinu cisti u slučaju fibrocistitisa dojki.

Delovanje ovih masnih kiselina je vezeno za činjenicu da one predstavljaju prethodnike „korisnih“ eikozanoida koji ublažavaju bol i upalu.

Od biopreparata koji imaju sposobnost da regulišu endokrine procese ženskog polnog sistema, najvažniji je „KANLI“.

Sastav Kanli iz Tiens-a: izoflavon soje.

Svojstva Kanli iz Tiens-a:

Izoflavon soje je prirodna lekovita komponenta koja je izdvojena iz soje i ima sledeća dejstva:

 1. Sprečava i suzbija maligna oboljenja:
 • izoflavon soje inhibira enzime koji su potrebni za razvoj ćelija tumora: protein tirozinkinazu (TDK), ribozomkinazu, DNK topološku izomerazu, a takođe zaustavalja hiperplazuju (urastanje) krvnih sudova kroz tumor. Samim tim preparat je efikasan kod zaustavljanja onkoloških procesa.
 • klinička istraživanja su pokazala da što je viši nivo estrogena u organizmu žene, to je veći rizik od raka dojki. Molekularna struktura izoflavona soje je slična strukturi estrogena i zato on može konkurentno da se vezuje u tkivima za receptore estrogena zbog čega se primetno smanjuje verovatnoća za nastanak raka dojke.
 1. Sprečavanje i lečenje osteoporoze: izoflavon soje pomaže jačanju koštanog tkiva (on će biti efikasniji ako se primenjuje zajedno s biokalcijumom Tjanši).
 2. Prevencija ateroskleroze i kardiovaskularnih oboljenja: izoflavon soje inhibira oksidaciju holesterola LDL, inhibira procese aterogeneze i smanjuje agregaciju trombocita.
 3. Pretvara se u organizmu u fitoestrogen, što je veoma važno za zdravlje žene u slučajevima kada je nivo estrogena visok i kada on naglo pada. Prva situacija nastaje obično u srednjim godinama i pomaže razvoju mastopatije, raka dojke i fibroma. Ima sličnu molekularnu strukturu kao i estrogen, izoflavon soje se konkurentno vezuje u tkivima za receptore estrogena, usled čega se estrogen intenzivno izlučuje iz organizma, normalizuje se njegova sekrecija od strane jajnika, pa samim tim smanjuje verovatnoća od razvoja bolesti.

Druga situacija nastaje posle četrdesete godine, kada se smenjuje proizvodnja hormona u jajnicima. To dovodi do razvoja klimakteričnih simptoma, nervnih rastrojstava, fiziološke starosti i osteoporoze.

Izoflavon soje, pošto je prirodnog porekla, bez uzgrednih dejstava, za razliku od hormonskih kontraceptivnih sredstava, dobro dopunjuje nedostatak estrogena u organizmu žene, i posebno pomaže smenjivanju tamnjenja kože. Kod Japanki i Kineskinja praktično nema simptoma klimaksa, pošto one dnevno konzumiraju 80-100 g proizvoda od soje.

 1. Smanjuje nivo glukoze u krvi.
 2. Normalizuje funkciju jetre i bubrega.
 3. Stimuliše spermatogenezu, obnavlja ćelijsko-tkivnu strukturu i funkciju testisa i prostate kod muškaraca.

 

Indikacije za primenu Kanlija:

 • poremećaji menstrualnog ciklusa, policistični jajnici, stanje posle odstranjivanja materice i jajnika, kašnjenje polnog razvoja, bolne menstruacije;
 • hormonski sterilitet;
 • prevencija i lečenje muškog steriliteta, naročito onog koji je izazvan infekcijama i negativnim delovanjem hemijskih faktora;
 • adenom prostate;
 • osteoporoza;
 • oboljenja sistema organa za varenje i jetre, uključujući i cirozu jetre;
 • oboljenja bubrega;
 • gojaznost;
 • oboljenja kardiovaskularnog sistema;
 • varikozno proširenje vena, tromboflebitis.

 

Kontraindikacije Kanli : smanjena funkcija štitaste žlezde.

 

Način primene Kanli :. po 1 kapsulu 1-2 puta dnevno 30 min. pre jela popiti sa 0,5-1 čašom mlake vode. Kod ginekoloških oboljenja najbolji efekat će se postići ako se preparat uzima samo u prvoj fazi menstrualnog ciklusa po 1 kapsula 2 puta dnevno; žene piju dve nedelje, a zatim prave pauzu, a muškarci neprekidno.

Pakovanje Kanlija: 60 kapsula

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter