Biokalcijum za decu – Tiens je za zdravu decu

Osnovne komponente Biokalcijuma za decu:enzimolitički kalcijum u obliku koštanog brašna dobijenog od telećih pršljenova (22%),vitamini : iz grupe B, A, D, E, C; mikrelemneti s većim sadržajem gvožđa i cinka u odnosu na “BIOKALCIJUM OPŠTI”;lecitin, taurin, devet nezamenjivih amino – kiselina, oligosaharidi, lipoproteini, ugljeni hidrati, žumance u prahu, punomasno mleko u prahu, sojino mleko u prahu.

Sadržaj Biokalcijuma za decu u 1 kesici – 360 mg.

Biokalcijum za decu

Svojstva Biokalcijuma za decu:

1.Kalcijum u prahu , dobijen od telećih kosti odlikuje se po tome što u svom prirodnom obliku sadrži kombinaciju materija koje su potrebne organizmu koji raste; pun je energije koja pomaže razvoju.

Nedostatak kalcijum u organizmu malog deteta dovodi do:

– usporenog razvoja;

– kasnijeg prohodavanja

– formiranja četvrtaste lobanje;

– kasnog izbijanja zuba;

– vrištanja i grčeva u snu;

– poremećaja zagrižaja;

– rahitisa;

– krivljenje nogu;

– lošeg sna i znojenja noću;

– peridičnih bolova u stomaku i grudnom košu;

– razvoja “kokošijih grudi”;

– slabljenja i tanjenja falangi na prstima;

– čestih prehlada i drugih oboljenja.

 

Nedostatak kalcijuma umladosti dovodi do : bolova u kostima u toku rasta; grčeva u udovima,nedostatka imuniteta, brzog zamaranja, slabijeg pamćenja, alergija, akni, poremećaja sna, usporenog rasta, i razvoja.

Lecitin učestvuje u formiranju i rastu omotača nervnog vlakna, doprinosi normalnom psihičkom razvoju, poboljšava proces učenja i pamćenja kod deteta.

Taurin je amino – kiselina koja ne učestvuje u sintezi belančevina u organizmu. Upravlja radom ćelijskih membrana, zadržava kalijum i magnezijum unutar ćelije,a natrijum – sa spoljne strane, delujući kao diuretik (pomažee izlučivanju tečnosti iz organizma). Taurin jača imuni sistem, jača srčani mišić, stabilizuje srčani ritam, sprečava obrazovanje trombova,štiti od dijabesa, i pomaže varenju.Smiruje simpatički nervni sistem i samim tim otklanja spazam krvnih sudova i smanjuje krvni pritisak, a takođe sprečava razvoj konvulzija i grčeva kod epilepsije i otoka mozga.

U slučaju nedostatka taurina dolazi do oštećenja mrežnjače oka, slabi imuni sistem (taurin povećava aktivnost leukocita u krvi).Taurin pomaže da se stabilizuje nivo šećera u krvi, učestvuje u stvaranju žuči (održava žuč u tečnom stanju i samim tim sprečava obrazovanje kamena u žuči).Učestvuje u antioksaditivnoj zaštiti.

Nezamenjljive amino – kiseline su neophodne da bi se obezbedilo normalno odvijanje metaboličkih procesa uorganizmu (rasta,povećanje mišićne mase itd.)u preiodu razvoja. U ove amino – kiseline spada histidin.Ova amino- kiselina se nalazi u sastavu mijelinskih omotača nerava, štiti organizam od negativnih dejstava radijacije, pomaže izlučivanju teških metala iz organizma.

Deficit ove amino – kiseline dovodi do psihičkih poremećaja, reumatoidnog artritisa, oštećenja slušnog nerva,poremećaja imunog sistema, poremećaja polne funkcije,poremećaja sekrecije želudačnog soka.

 

Lipoproteini obezbeđuju regulaciju razmene masti.

 

Žumance u prahu i sojino mleko u prahu predstavljaju izvor vitamina D3 kao i fosfotilil-holina, koji štiti ćelije i zajedno sa lecitinom učestvuje u formiranju njihovih omotača.

 

Indikacije za primenu kod prevencije oboljenja i kao opšte lekovito sredstvo:

-obezbeđivanje normalnog razvoja skeleta i rasta kod dece svih uzrasta naročito pre početka polnog sazrevanja;

-kod krte kose i noktiju;

-za bolje pamćenje i učenje,za vreme ispitnog roka;

-2 puta godišnje(u proleće i jesen) preporučuje se deci, a posebno onoj koja žive u nepovoljnim ekološkim uslovima uslovima;

-kao sredstvo za jačanje čitavog organizma, za prevenciju rahitisa i anemije usled nedostatka gvožđa;

-kasno izbijanje zuba, zastoj u razvoju dece, ćelavljenje, grčevi, rahitis, kasno prohodavanje, strah i vrištanje u snu,noćno znojenje, slab san, povremeni stomačni bolovi, kokošije grudi, nizak rast;

-u mladosti – grčevi u ekstremitetima, brzo zamaranje i slab san, lošepamćenje, česte prehlade, kašnjenje u rastu i razvoju;

-prevencija karijesa i parandentoze.

 

Indikacije za primenu kod bolesti u sklopu medikamentne terapije:

-disbakterioza

-kod oboljenja kože (dermatitis,mladalačke akne, ekcemi,neurodermitis);

-kod alergijskih patologija (bronhijalna astma, eksdativna dijateza,alergijska kijavica, sezonski rinitis, konjuktivitis itd);

-vegetativno – vaskularna distonija (pretežno hipersenzitivnog tipa);

karijes, paradentoza.

 

Kontraindikacije: bolesnici sa fenilketonurijom.

 

Način primene: uzimati u vreme maksimalne aktivnosti merdijana tankog creva od 13-15 časova, merdijana bubrega od 17-19 časova, ili merdijana trostrukog grejača od 21-23 časa. Trajanje kure: najmanje 14 dana.

Kod oboljenja izazvanih prehladom (akutna respiartorna oboljenja grip,upalam pluća, angina): uzimati u toku danapo jednu kafenu kašičicu na svakih 2 sata, 6-8 doza na dan u trajanju2-3 dana. Zatim treba preći na uobičajene doze.Treba podeliti na male doze tokom dana.

   Doziranje Biokalcijuma za decu:

-deca od rođenja do 1 godine u minmalnim dozama: 1/6 kesice ili 1/2 kafene kašičice jednom dnevno,rastvoriti u mlakoj vodi (35- 40 stepeni Celzusijovih) ili pomešati s hranom, najbolje sa sremskim sirom;

-deca do 3 godine: 1-2 ravne kašičice jednim dnevno;

-deca do 5 godina: po 1 ravnu kafenu kašičicu 1-2 puta dnevno;

Adoloscenti i žene : po 1/2 kesice dnevno.

Kura biokorekcije: 1-4 meseca.

Pakovanja: 10 kesica.

 

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter