Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum – Najbolje za Vašu decu

Osnovne komponente:enzimolitički kalcijum u obliku koštanog brašna dobijenog od telećih pršljenova

(22%),vitamini : iz grupe B, A, D, E, C; mikrelemneti  s većim sadržajem gvožđa i cinka u odnosu na “BIOKALCIJUM OPŠTI”;lecitin, taurin, devet nezamenjivih amino – kiselina, oligosaharidi, lipoproteini, ugljeni hidrati, žumance u prahu, punomasno mleko u prahu, sojino mleko u prahu.
Sadržaj kalcijum u 1 kesici – 360 mg.

Svojstva Biokalcijum za decu:
1.Kalcijum u prahu , dobijen od telećih kosti odlikuje se po tome što u svom prirodnom obliku sadrži kombinaciju materija koje su potrebne organizmu koji raste; pun je energije koja pomaže razvoju.

 

Tiens- Tianši-tiens calcium powder for children-kalcijum-za-decu


     Nedostatak kalcijum u organizmu  malog deteta dovodi do:
– usporenog razvoja;
– kasnijeg prohodavanja
– formiranja četvrtaste lobanje;
– kasnog izbijanja zuba;
– vrištanja i grčeva u snu;
– poremećaja zagrižaja;
– rahitisa;
– krivljenje nogu;
– lošeg sna i znojenja noću;
– peridičnih bolova u stomaku i grudnom košu;
– razvoja “kokošijih grudi”;
– slabljenja i tanjenja falangi na prstima;
– čestih prehlada i drugih oboljenja.

Nedostatak kalcijuma u mladosti dovodi do : bolova u kostima u toku rasta; grčeva u udovima,nedostatka imuniteta, brzog zamaranja, slabijeg pamćenja, alergija, akni, poremećaja sna, usporenog rasta, i razvoja.
Lecitin učestvuje u formiranju i rastu omotača nervnog vlakna, doprinosi normalnom psihičkom razvoju, poboljšava proces učenja i pamćenja kod deteta.
Taurin je amino – kiselina koja ne učestvuje u sintezi belančevina  u organizmu. Upravlja radom ćelijskih membrana, zadržava kalijum i magnezijum unutar ćelije,a natrijum – sa spoljne strane, delujući kao diuretik (pomažee izlučivanju tečnosti iz organizma).

Taurin jača imuni sistem, jača srčani mišić, stabilizuje srčani ritam, sprečava obrazovanje trombova,štiti od dijabesa, i pomaže varenju.Smiruje simpatički nervni sistem i samim tim otklanja spazam krvnih sudova i smanjuje krvni pritisak, a takođe sprečava razvoj konvulzija i grčeva kod epilepsije i otoka mozga.
U slučaju nedostatka taurina dolazi do oštećenja mrežnjače oka, slabi imuni sistem (taurin povećava aktivnost leukocita  u krvi).Taurin pomaže da se stabilizuje nivo šećera u krvi, učestvuje u stvaranju žuči (održava žuč u tečnom stanju i samim tim sprečava obrazovanje kamena u žuči).

Učestvuje u antioksaditivnoj zaštiti.
Nezamenjljive amino – kiseline su neophodne da bi se obezbedilo normalno odvijanje metaboličkih procesa  uorganizmu (rasta,povećanje mišićne mase itd.)u preiodu razvoja. U osnovne amino – kiseline spada histidin.Ova amino- kiselina se nalazi u sastavu mijelinskih omotača nerava, štiti organizam od negativnih dejstava radijacije, pomaže izlučivanju teških metala iz organizma.

Deficit ove amino – kiseline dovodi do psihičkih poremećaja, reumatoidnog artritisa, oštećenja slušnog nerva,poremećaja imunog sistema, poremećaja polne funkcije,poremećaja sekrecije želudačnog soka.
Lipoproteini obezbeđuju regulaciju razmene masti.

Žumance u prahu i sojino mleko u prahu predstavljaju izvor vitamina D3 kao i fosfotilil-holina, koji štiti ćelije i zajedno sa lecitinom učestvuje u formiranju njihovih omotača.

Gde i kada primeniti  Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum?

Indikacije za primenu Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum kod prevencije oboljenja i kao opšte lekovito sredstvo:
-obezbeđivanje normalnog razvoja skeleta i rasta kod decesvih uzrasta naročito pre početka polnog sazrevanja;
-kod krte kose i noktiju;
-za bolje pamćenje i učenje,za vreme ispitnog roka;
-2 puta godišnje(u proleće i jesen) preporučuje se deci, a posebno onoj koja žive u nepovoljnim ekološkim uslovima uslovima;
-kao sredstvo za jačanje čitavog organizma, za prevenciju rahitisa i anemije usled nedostatka gvožđa;
-kasno izbijanje zuba, zatoj u razvoju dece, ćelavljenje, grčevi, rahitis, kasno prohodavanje, strah i vrištanje u snu,noćno znojenje, slab san, povremeni stomačni bolovi, kokošije grudi, nizak rast;
-u mladosti – grčevi u ekstremitetima, brzo zamaranje i slab san, lošepamćenje, česte prehlade, kašnjenje u rastu i razvoju;
-prevencija karijesa i parandentoze.

Indikacije za primenu kod bolesti u sklopu medikamentne terapije:
-disbakterioza
-kod oboljenja kože (dermatitis,mladalačke akne, ekcemi,neurodermitis);
-kod alergijskih patologija (bronhijalna astma, eksdativna dijateza,alergijska kijavica, sezonski rinitis, konjuktivitis itd);
-vegetativno – vaskularna distonija (pretežno hipersenzitivnog tipa);
karijes, paradentoza.

Kontraindikacije: bolesnici sa fenilketonurijom.

Kada uzimati Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum?

Način primene: uzimati u vreme maksimalne aktivnosti merdijana tankog creva od 13-15 časova, merdijana bubrega od 17-19 časova, ili merdijana trostrukog grejača od 21-23 časa.

Trajanje kure: najmanje 14 dana.
Kod oboljenja izazvanih prehladom (akutna respiartorna oboljenja grip,upalam pluća, angina): uzimati u toku danapo jednu kafenu kašičicu na svakih 2 sata, 6-8 doza na dan u trajanju2-3 dana. Zatim treba preći na uobičajene doze.Treba podeliti na male doze tokom dana.
   Doziranje:
-deca od rođenja do 1 godine u minmalnim dozama: 1/6 kesice ili 1/2 kafene kašičice jednom dnevno,rastvoriti u mlakoj vodi (35- 40 stepeni Celzusijovih) ili pomešati s hranom, najbolje sa  sremskim sirom;
-deca do 3 godine: 1-2 ravne kašičice jednim dnevno;
-deca do 5 godina: po 1 ravnu kafenu kašičicu 1-2 puta dnevno;
Adoloscenti i žene : po 1/2 kesice dnevno.
Kura biokorekcije: 1-4 meseca.
Pakovanja: 10 kesica.

 

 

Detaljnije o Tiens – Tianši  “Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum” možete preuzeti BESPLATNO  E-book  klikom na dugme PREUZMI:

PREUZMI E-BOOK U PDF-U

Trajanje programa: 1-2 meseca.

Pakovanje: 10 kesica .

Biokalcijum za decu – Dečiji kalcijum isporučujemo putem PostEkspresa za područje Srbije a za Beograd po dogovoru.

 

Sve proizvode Tiens – Tianshi Srbija možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode kompanije Tiens – Proizvodi na bazi Kineske Tradicionalne medicine možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 063/342-380

zdravljeizkine-com_dugme-za-newsletter